Kallskänka

28.04.2020

Rekrytering av en kallskänka kan vara svårt då det är ett yrke som kräver hög nivå av kreativitet i köket men också en hög nivå av samarbetsförmåga. Vi på Löwe Rekrytering förstår vikten av att ha rätt person på rätt plats. 

Kallskänkor En kallskänka (franska: garde manger, tyska: Kaltmamsell) är en yrkestitel på en person som tillagar kalla rätter, de tillagar bland annat förrätter, sallader och desserter. I arbetet igår att planAllt oftare är det en förutsättning att man behärskar både det kalla och det varma köket för att få arbete som kallskänka.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på var man arbetar. Kallskänkor arbetar med att tillaga kalla rätter. Det kan till exempel vara förrätter, sallader och desserter samt smörgåsar och rätter till smörgåsbord. Att baka kan också ingå i jobbet.era och förbereda, tillaga och presentera maten på ett tilltalande sätt. Arbetet sker tillsammans med andra som arbetar i kök och servering. Organisationsförmåga, kreativitet och stresstålighet är förmågor som det kan vara bra för kallskänkor att utveckla. 

En del av jobbet består av att planera och förbereda det man ska tillaga. Man har ansvar för att beräkna åtgång på råvaror och beställa hem dem, liksom att planera matsedeln för de kalla rätterna. Kallskänkor har ett kreativt och skapande arbete där det är bra att vara intresserad av att testa olika smakkombinationer. Man ska också presentera maten på ett tilltalande sätt när den ska serveras till gästerna.

Hygien är viktig i ett kök. Arbetsplatsen ska vara ren och hygienisk och livsmedel måste hanteras på ett korrekt sätt. Det är viktigt att ha kunskap om ingredienserna i maten, så att gäster som till exempel har en allergi kan få information om vad maten innehåller.

Under perioder kan tempot i köket vara högt. Det är bra att trivas även när det är mycket att göra. Kallskänkor arbetar i arbetslag med andra i köket. Därför är det viktigt att kunna samarbeta med övrig kökspersonal och med serveringspersonalen.

Om din restaurang eller storkök behöver en kallskänka så tveka inte med att kontakta oss på Löwe Rekrytering. Alla våra kallskänkor har minst tre års arbetslivserfarenhet.