Köksmästare

26.04.2020

Idag är det en stor brist på utbildade köksmästare och vilket har inneburit att våra rekryteringsspecialister headhuntar köksmästare från de mindre restaurangerna. Tillsammans med kunden tar vi fram en kravprofil på de ledaregenskaperna en köksmästare skall ha. Det är ledaregenskaperna som är avgörande ifall en köksmästare skall lyckas skapa en trivsam arbetsmiljö i ett kök. 

Den kock som leder ett restaurangkök kallas köksmästare, och en kvinnlig sådan kan ibland benämnas köksmästarinna. Det är köksmästarens ansvar att det produceras mat som leder till att en restaurang får återkommande nöjda gäster. 

Köksmästare är ledarbefattning i köket och samtidigt är man expert på att kombinera mat och dryck, kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomi, näringsvärde och tillagningstekniker, bedriva en hållbar verksamhet och utveckla ett gott samarbetsklimat där både medarbetare och kunder trivs. 

Om din restaurang behöver en köksmästare så tveka inte av att kontakta oss. Alla våra köksmästare som vi rekryterar eller bemannar har minst 3 års arbetslivserfarenhet.