Rekrytering och Bemanning Ingenjörer

07.01.2020

Kompetensbaserad fördomsfri rekrytering på tre ben: en kombination av utbildning, arbetslivserfarenhet och personliga egenskaper  

Löwe Rekrytering AB Fördomsfri Rekrytering och Bemanning med hjälp av AI
Löwe Rekrytering AB Fördomsfri Rekrytering och Bemanning med hjälp av AI

En ingenjör eller teknikers främsta styrka är oftast förmågan till problemlösning och att snabbt komma på tillämpningar av lösningar gäller komplicerade tekniska sammanhang. Empire State Building hade inte kunnat byggas om inte ingenjörerna hade tänjt gränserna över det tekniskt möjliga. 

En ingenjör eller tekniker har minimal marginal att göra fel när det gäller implementering av lösningar eller utföra konstruktioner. Detta eftersom felaktiga lösningar och konstruktioner kan få allvarliga följder eller stora kostnader.

Vår AI algoritm Löwe Intuitive Recruiter (LIR) minimerar risken med en felrekrytering eftersom vi utöver användning av AI tillämpar arbetsprover när det gäller rekrytering av ingenjörer. Faktorer som social kompetens samt förmågan att passa in i gruppen respektive kundhantering av leverantörer på ett socialt accepterat sätt undersöks också.

Vi söker efter ingenjörer och civilingenjörer inom samtliga divisioner.

Vi arbetar främst för att hjälpa arbetsgivare med deras fördomsfria rekryterings- och bemanningsbehov i Halmstad, Västervik, Linköping, Norrköping, Uppsala och Stockholm.