Serveringspersonal

26.04.2020

Serveringspersonalen är restaurangens ansikte utåt och det är det första en gäst ser när hen stiger in i restaurangen. Det är oerhört viktigt att denna rekrytering är lyckad på grund av att serveringspersonalen är den första och sista personen en gäst ser under restaurangbesöket. 

Serveringspersonal kallas personer som anställda för att servera mat och dryck, ofta på en restaurang eller i en bar. Beteckningen servitör syftar på en man medan servitris syftar på en kvinna. Ett annat ord för servitör är kypare. Serveringspersonalen kallas också inom den svenska restaurangbranschen för servis.


En av serveringspersonalens viktigaste uppgifter är kontakten med gästerna. I arbetsuppgifterna ingår ofta även att duka, ta upp beställning, servera dryck och mat samt slutligen att delge gästerna notan och eventuellt ta emot betalningen. På vissa arbetsplatser kan serveringspersonalen också ha ytterligare arbetsuppgifter, som att diska, städa eller arbeta i en bar. Även någon form av underhållning av gästerna kan ibland ingå i serveringspersonalens uppgifter.

Vår serveringspersonal som vi rekryterar eller bemannar har minst 3 års arbetslivserfarenhet.