Sommelier/Hovmästare/Matsalschef

28.04.2020

Rekrytering av en sommelier är ytterst tidskrävande då personen måste verkligen kunna veta vilken typ av vin passar till det mat som skall serveras. Vi kan anpassa våra frågor så att kandidaten verkligen kan det som står skrivet i CV:et. 

Sommelier är beteckning för en servitör med ansvar för vin, det som förr kunde kallas vinkypare. Ordet sommelier är ett lån från franska språket. Utbildade sommelierer arbetar, förutom på restauranger, även med inköp och marknadsföring av viner. 

En sommelier rekommenderar vin och andra drycker till maten. Att köpa in viner och andra drycker till restaurangen och skriva vinlistor samt att utbilda övrig personal på restaurangen i vin- och dryckeskunskap kan ingå i arbetet som sommelier.

Ofta kombinerar man arbetsuppgifter som sommelier med att också agera som hovmästare eller matsalschef. 

Om din restaurang behöver rekrytera en sommelier så tveka inte med att höra av dig till oss. Alla våra sommelier har minst 3 års arbetslivserfarenhet.